"de Burgemeester"

Collective office building , Hoofddorp

The building on the Burgemeester Pabstlaan dates back to the seventies and is centrally located in Hoofddorp and close to Amsterdam Schiphol Airport. The location is easily accessible and located on the edge of a residential district. Therefore the building has sufficient daylight and stunning views to the surroundings. The former office was mostly empty, had a decayed appearance and was occupied by larger companies. The building counts four floors with a total of 4700 m2.

Studioninedots was asked by Lingotto and Ymere to revitalize the building and make it suitable for multiple tenants. To respond to the current market it will be better to increase the numer of rentable spaces and make the building more flexible.

How can we create a strong identity that contributes to better recognition, communication and functioning for the new companies?
And if the identity of a business complex is connected with communication and movement? Maybe the main stairs can become the identity of the building; recognition, communication and interaction across all layers?

The current designs of the floors are efficient, but do not contribute to an inspiring and vibrant working environment. We enlarged the existing void and connected the floors to a spectacular central staircase to create a new physical connection between all floors. A new heart of the building, a communal space for the future users. Around the central stairs all the facilities will be situated. The restaurant, the coffee corners, the meeting rooms and the presentation rooms all are linked to a vibrant heart of the building.

More information;
de burgemeester

1/11